lördag 19 okt, 2024

Nextjets flygverksamhet säljs till svenskt bolag

Dela

Foto: Nextjet.se

Flygverksamheten i konkursade Nextjet säljs till Danish Air Transport A/S och Goldcup, under namnändring till Air Scandic, som i sin tur ägs av norska Olsen Gruppen AS.

Planen är att flygverksamheten ska komma igång igen den 11 juni. Under en inledande period ska flygtrafiken mellan Mariehamn–Stockholm prioriteras. Därefter ska ”vissa andra” av Nextjets linjer att återupptas.

”Vi är glada att vi hittat en köpare till verksamheten och att trafiken Mariehamn-Stockholm kan återupptas inom kort”, säger Nextjets konkursförvaltare Lars-Henrik Andersson i ett pressmeddelande.

Flygverksamheten från det konkurrsade Nextjet tas alltså över av Danish Air Transport A/S och Goldcup, som håller på att byta namn till Air Scandic, skriver Ålandstidningen.

Bolaget ägs i sin tur av det norska bolaget Olsen Gruppen, ett fiskeriföretag med huvudkontor söder om Bergen. Enligt sin hemsida äger bolaget fem fiskerifartyg som fiskar makrill, sej och sill i Barents hav.

Den åländske Infrastrukturminister Mika Nordberg är nöjd äver beskedet och säger till Ålandstidnignen:

”Jag tror det här är det snabbaste sättet att få i gång flygtrafiken, och vad marknaden säger har Danish Air Transport ett gott rykte.”

På onsdagen meddelade Trafikverket att det tämligen okända bolaget Amapola ska ersätta flygtrafiken tre linjer från Stockholm till Hemavan, Vilhelmina och Lycksele.

Första planet lyfter 1 juli och Amapolas kontrakt gäller bara fram till januari nästa år.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Lågprisflygbolaget Ryanair kommer att behöva sänka sin prognos för nästa års passagerartrafik på grund av...
Höstens stora resvecka närmar sig med stormsteg, och även i år lockas svenska resenärer av...
Den krisdrabbade flygplanstillverkaren Boeing vill ta in 25 miljarder dollar, motsvarande runt 260 miljarder kronor. Förra...
Ett Air France-flyg som skulle landa på Arlanda hade rök i kabinen. Enligt uppgifter befann sig...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy