fredag 18 okt, 2024

Legolands intäkter står still

Dela

Foto: Legoland

Legoland tycks ha slutat växa – åtminstone vad gäller intäkterna.

Bolaget Merlin Entertainments, som driver de åtta olika Legoland som finns runtom i världen och som är noterat i London, uppger enligt Financial Times att tillväxten för Legonöjesparkerna har stannat av.

”En lägre intäktsutveckling för jämförbara enheter har varit väntad under 2018 efter många år av mycket stark tillväxt, driven av välriktade produktinvesteringar och stöd från Legofilmer”, säger Merlins vd Nick Varney till tidningen.

Förutom Legoland driver Merlin även en rad andra nöjesanläggningar som de brittiska Alton Towers och Blackpool Tower Circus, The Dungeons och vaxkabinettattraktionen Madame Tussauds, som förutom i London finns i ytterligare 21 städer världen över.

Merlin uppger även att bolaget i Shanghai ska öppna parken ”Peppa Pig World”, en anläggning tillägnad den figur som på svenska heter Greta Gris och som i Kina är extremt populär. Greta Gris och hennes familj befinner sig dock under lupp i Kina, då den sociala medie-plattformen Douyin nyligen förbjudit referenser till figuren sedan en rad videoklipp dykt upp där Greta använts för att skapa ”vulgära” eller ironiska budskap.

Källa:nyhetsbyrån direkt

Dela

Relaterade inlägg

Är du trött på pumpor, spöken och bus-eller-godis? Eller är du bara allmänt lättskrämd? För...
Trots att året ännu inte är över, ser vi redan nu ett högt bokningstryck inför...
Indonesien har beslutat om ett moratorium (tillfälligt stopp) för byggandet av hotell, villor och nattklubbar...
Hur ser egentligen morgondagens resebyrå ut? Svaret är här – och den heter Amelia. Med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy