torsdag 19 sep, 2024

Översvämningarna fortsätter i Venedig

Dela

I Italien varnar myndigheterna för besvärligt väder i sju regioner.

Och i Venedig i norra Italien väntas i dag återigen höga vattennivåer, något som sker allt oftare i staden som är byggd på en lagun.

Under morgonen i dag väntas vattennivåerna har i Venedig återigen stiga, till en meter och 25 centimeter över det normala.

Det är alltså inte riktigt så högt som den 29 oktober då vattennivåerna uppgick till en meter och 56 centimeter. En så hög nivå har bara uppmätts fyra gånger sen man började mätningarna 1923.

Den 29 och 30 oktober tvingades myndigheterna stänga av Markusplatsen, där det höga vattenståndet brukar märkas mest. Även Markuskyrkans golv fylldes av vatten. De dagarna höll skolor stängt och borgmästaren uppmanade människor att stanna hemma.

Höga vattennivåer är ett naturligt fenomen, men översvämningar inträffar allt oftare här i Venedig och klimatförändringarna påskyndar det faktum att Venedig långsamt är på väg att sjunka.

Men även andra delar av Europa har ovanligt väder. I delar av Frankrike väntas snö idag. Medelhavsområdet har drabbats hårt av extremväder den här hösten, med flera dödsfall på bland annat Mallorca och Sicilien.

I dagarna inleds en konferens i Rom där företrädare för 56 länder ska diskutera hur Europa bättre kan förbereda sig på naturkatastrofer och extremväder.

Källa:sverigesradio.se

Dela

Relaterade inlägg

Det är enkelt, gratis och den gör både mottagaren och givaren gott – vi pratar om...
Enligt resebolaget TUI har bokningarna till Paris ökat kraftigt – en fyrfaldig ökning jämfört med i fjol. I toppen...
Regeringen föreslår en höjning av beloppsgränsen för att få göra avdrag för arbetsresor till 13.000...
Space X Dragonkapsel har slagit ned i havet utanför Florida. Ombord fanns Polaris Dawn-rymdfararna, som...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy