fredag 18 okt, 2024

IAG säljer sitt innehav i Norwegian

Dela

Foto:norwegian

Flygjätten IAG har inte längre några planer på att köpa Norwegian och ska sälja hela sitt innehav, enligt ett pressmeddelande.

Norwegianaktien rasade med över 25 procent efter nyheten. ”Vår strategi ligger fast”, twittrar Norwegians ordförande Bjørn Kise.

I en kortfattad text uppger IAG att man kommer att göra sig av med sitt innehav på 3,93 procent i det norska flygbolaget, en försäljning som kommer att ske ”vid lämplig tidpunkt”.

Det var i fjol våras som IAG bekräftade att man har haft kontakt med Norwegian NAS -21,48%s styrelse angående ett möjligt bud, utan att uppnå någon överenskommelse. I samband med diskussionerna köpte IAG en post på 4,6 procent i Norwegian, som sedan dess spätts ut på grund av en emission.

Norwegians ledning avvisade samtidigt spansk-brittiska IAG:s frierier.

På torsdagseftermiddagen rasade Norwegian-aktien med så mycket som över 25 procent och handlas vid 14.15-tiden för 143,75 norska kronor, den lägsta nivån sedan slutet på 2012.

Analytikerkåren är delad i sin syn på lågprisflygaktören. Enligt Bloombergs gigantiska databas har sju av 17 analytiker en köprekommendation för flygaktien. Fem har sälj och fem har behåll. Riktkursen är i snitt 227 norska kronor.

Efter att nyheten kablades ut skrev Norwegians styrelseordförande Bjørn Kise på Twitter:

”Norwegians planer och strategi ligger fast. Bolagets mål är att fortsätta bygga en hållbar verksamhet till förmån för kunderna, de anställda och aktieägarna”.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Lågprisflygbolaget Ryanair kommer att behöva sänka sin prognos för nästa års passagerartrafik på grund av...
Höstens stora resvecka närmar sig med stormsteg, och även i år lockas svenska resenärer av...
Den krisdrabbade flygplanstillverkaren Boeing vill ta in 25 miljarder dollar, motsvarande runt 260 miljarder kronor. Förra...
Ett Air France-flyg som skulle landa på Arlanda hade rök i kabinen. Enligt uppgifter befann sig...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy