måndag 23 sep, 2024

Ryanair stoppar tre plan efter sprickbildning

Dela

Foto:ryanair

Ännu ett flygbolag stoppar Boeings 737 NG-plan efter att ha hittat sprickor i vingfästena. Den här gången är det lågprisjätten Ryanair som parkerar tre av sina flygplan, skriver The Guardian.

Enligt den brittiska tidningen har Ryanair, som har den största flottan av 737-plan i Europa, tidigare inte talat om hur många plan som har påverkats av problemen med sprickbildning. Men nu ska det irländska lågprisbolaget ha stoppat minst tre plan, skriver The Guardian.

Alla tre planen ska vara mer än tre år gamla. Två av dem repareras för närvarande, medan det tredje är parkerat på Stansted-flygplatsen i London.

En talesperson för flygbolaget uppger att man inte har hittat några ytterligare problem bland de över 450 flygplanen Ryanair äger av den aktuella modellen.

Flygbolag över hela världen, bland annat SAS, amerikanska Southwest och australiensiska Qantas, har den senaste månaden upptäckt sprickbildningar i 737 NG-plan.

I slutet av september uppmanade den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA att samtliga 737 NG-flygplan skulle undersökas efter att ha hittat svåra sprickor i vingfästena på ”ett mindre antal plan”.

Boeings NG-modell ska inte blandas ihop med den olycksdrabbade modellen 737 Max, som för närvarande är stoppad från all internationell lufttrafik.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy