måndag 23 sep, 2024

Norwegian lägger ned långflygningar från Arlanda

Dela

Foto:norwegian

Det norska lågprisflygbolaget Norwegian avvecklar långdistanslinjerna från Stockholm till USA och Thailand. Nedläggningarna sker i ett led i att bli mer lönsamt, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Konkurrenten SAS stiger på börsen efter beskedet.

Efter en omfattande genomgång av den globala långdistansverksamheten har Norwegian beslutat att lägga ner flygningarna från både Köpenhamn och Stockholm till USA och Thailand från och med 29 mars nästa år. Däremot får Oslo behålla sina USA-flygningar.

”Skandinavien är inte tillräckligt stort för att upprätthålla interkontinentala flygningar från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Vi har dessutom under en längre tid haft utmaningar med Rolls-Royce-motorerna på våra långdistansplan vilket innebär att vi måste ha flera plan på marken och som påverkar linjeprogrammet”, säger Norwegians Matthew Wood i ett pressmeddelande.

Norwegian har haft stora problem med kompressorer i Rolls-Royce-motorerna som förkortat motorernas livslängd. I början av månaden uppgav dock flygbolaget att de nått en uppgörelse med motortillverkaren om ersättning. Motorerna har suttit på modellen Boeing 787 Dreamliner.

Norwegians aktie är ner 0,9 procent i dag. Konkurrenten SAS stiger dock efter beskedet.

Vid 11-tiden handlas SAS upp 2,7 procent, att jämföra med en uppgång på 0,5 procent strax innan Norwegian skickade ut pressmeddelandet om nedläggningen. Därmed handlas SAS-aktien på de högsta nivåerna sedan april i år.

Trots att linjerna från Köpenhamn och Stockholm läggs ner skriver Norwegian att man planerar för ytterligare avgångar till USA från andra europeiska storstäder, som London, Barcelona och Paris.

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy