måndag 23 sep, 2024

Nytt bakslag för Boeing – Qantas väljer Airbus till prestigeflygning

Dela

Qantas

Det australiska flygbolaget Qantas har valt franska Airbus som leverantör till det som kommer bli världens längsta flyglinje. Beslutet som en ny prestigeförlust för pressade konkurrenten Boeing.

Den planerade flyglinjen mellan Sydney och New York kommer att ta närmare 20 timmar, och blir därmed den längsta kommersiella flyglinjen i världen.

För två år sedan anlitade Qantas både Airbus och den amerikanska ärkerivalen Boeing att designa ett plan som skulle kunna flyga rekordsträckan. Nu har bolaget till slut meddelat att Airbus får förtroendet att leverera planen – om Qantas väljer att öppna upp sträckan för allmänheten. Det australiska bolaget har under hösten testflugit sträckan och kommer i mars nästa år ta beslut om det blir en fortsatt satsning.

Qantas skriver i ett pressmeddelande att de för samtal med Airbus om att eventuellt beställa 12 flygplan för sträckan, men ännu har ingen order lagts.

Att Airbus får uppdraget ses som en prestigeförlust för Boeing, som haft ett tufft år efter de två dödliga olyckorna med modellen 737 Max.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy