lördag 19 okt, 2024

Boeing vill låna tiotals miljarder kronor

Dela

Foto:boeing.com

Flygplanstillverkaren Boeing för samtal med banker om att låna 10 miljarder dollar, motsvarande 95 miljarder kronor, eller mer för att täcka högre kostnader i spåren av 737 Max-krisen. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor.

Enligt uppgifterna har Boeing säkrat minst 6 miljarder dollar i lån hittills. Tidigare i januari skrev Jeffries att de räknade med att bolaget skulle öka sina skulder med 5 miljarder dollar under detta kvartal.

Boeings 737 Max är nu inne på den elfte månaden på marken i spåren av de två olyckorna där totalt 346 personer miste livet. Produktionsstopp har dessutom slagit genom leverantörsledet och tusentals arbetstillfällen har gått förlorade.

I förra veckan varnade Moodys för att mycket tyder på att det kommer bli mer kostsamt för Boeing att återställa förtroenden och att det nu väntar en period för högre operativ och finansiell risk, även om 737 Max får tillstånd att lyfta i relativ närtid.

737 Max-krisen har kostat Boeing över 1 miljard dollar i intäkter, dessutom har bolaget tvingats ta en kostnad på 5,6 miljarder dollar före skatt för att kompensera sina kunder. Analytiker räknar däremot med att Boeing kommer tvingas betala ännu mer pengar till sina kunder.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Lågprisflygbolaget Ryanair kommer att behöva sänka sin prognos för nästa års passagerartrafik på grund av...
Höstens stora resvecka närmar sig med stormsteg, och även i år lockas svenska resenärer av...
Den krisdrabbade flygplanstillverkaren Boeing vill ta in 25 miljarder dollar, motsvarande runt 260 miljarder kronor. Förra...
Ett Air France-flyg som skulle landa på Arlanda hade rök i kabinen. Enligt uppgifter befann sig...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy