måndag 23 sep, 2024

Finnair ställer in Kina-flygningar till slutet av mars

Dela

Flygbolaget Finnair ställer in samtliga flygningar mellan Helsingfors och Peking Daxing samt Nanjings flygplats till och med den 29 mars, enligt ett pressmeddelande. Finnair blir därmed första europeiska flygbolag att begränsa sina resor till Kina sedan coronaviruset bröt ut, skriver Reuters.

Flygningarna som berörs av beslutet är tre avgångar i veckan mellan Helsingfors och Peking och de två avgångarna i veckan mellan Helsingfors och Nanjing i östra Kina. Beslutet gäller mellan den 5 respektive 8 februari till och med den 29 mars.

Finnair  kommer dock att fortsätta flyga till Shanghai, Hongkong, Guangzhou (Kanton) samt till Pekings internationella flygplats, Beijing Capital Airport.

Enligt Reuters är Finnair första europeiska flygbolag att skära ner på flygningar till Kina, utanför det direkt drabbade Wuhan, sedan coronaviruset bröt ut.

Att Finnair väljer att ställa in flygningarna beror på det kinesiska beslutet att förbjuda gruppresor från landet i ett försök att förhindra smittspridningen av viruset.

”De inställda flygningarna hänger ihop med att vi måste hantera följderna av förbudet för gruppresor som utfärdats av kinesiska myndigheter. Förbudet drabbar våra rutter mellan Peking Daxing och Nanjing”, säger Finnairs operativa direktör Jaakko Schildt i ett pressmeddelande, skriver Hufvudstadsbladet.

Enligt bolagets bedömningar är de ekonomiska följderna av de nya direktiven endast måttliga.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy