tisdag 22 okt, 2024

Ingen ersättning vid avbokade flyg till Thailand

Dela

Många som har bokat biljetter till Thailand och andra länder nära Kina börjar dra öronen åt sig och ångra sitt semesterval, på grund av oro för det nya coronaviruset.

– Nu under morgonen har det varit en hel del samtal. Det är många som ska ut och resa nu och man har frågor, säger Adam Györki, kommunikationsansvarig på researrangören Tui.

Även om Thailand än så länge har ett fåtal konstaterade fall av det nya coronaviruset är turister på väg dit oroliga och har många frågor berättar Adam Györki på researrangören Tui.

– Många som har frågor om sin resa dit. Blir den av och är det säkert?, säger han.

Ja, Hur säkert är Thailand som resmål i dag? UD avråder i dagsläget inte resor dit, men läget kan snabbt ändras och när frågan ställdes till smittskyddsexperten Johan Giesecke i SVT:s Agenda på söndagskvällen om han tyckte att man skulle resa till Thailand, svarade han: ”Tveksamt”.

Johan Giesecke litar inte på att Thailändska myndigheter har kontroll över smittan.

Men de resenärer som känner sig oroliga för att resa till Thailand på grund av det nya coronaviruset kan i normala fallet inte boka av och få pengarna tillbaka eller boka om till ett annat resmål.

Det beskedet får vi från samtliga resebyråer. Bara om UD går ut och avråder resor dit kan det bli aktuellt och där är vi inte i dag.

– Vi gör inte någon bedömning om huruvida det är säkert att resa dit, utan det gör svenska myndigheter, säger Adam Györki, kommunikationsansvarig på Tui.

Källa:Sverigesradio.se

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy