tisdag 24 sep, 2024

Vings flygbolag gör sig av med två flygplan

Foto:ving.se

Dela

Foto:ving.se

Charterjätten Ving, som som ägs av bland annat Petter Stordalen och Harald Mix, har liksom övriga resebranschen drabbats hårt av coronakrisen. Nu väljer bolagets flygbolag Sunclass Airlines att göra sig av med två långdistansflyg för att minska kostnaderna, skriver check-in.dk.

Charterbolaget Ving hade just räddats från konkurs när coronakrisen slog till med full kraft. Som en del i att minska kostnaderna har flygbolaget Sunclass Airlines, som liksom Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group, valt att reducerat flygflottan genom att göra sig av med två Airbus A330-flyg. De två leasade planen har levererats tillbaka till ägaren, enligt den danska branschsajten check-in.dk

Sunclass Airlines tillförordnade vd Torben Østergaard säger till check-in.dk att minskningen av flottan bidrar till att klara de utmaningar som bolaget står inför, men att det kommer bli fortsatt svårt att fylla långdistansflygen som tar upp till 396 passagerare.

Ving köptes upp av Petter Stordalen, riskkapitalbolaget Altor med Harald Mix i spetsen samt TDR Capital från konkursande Thomas Cook i höstas. Den senaste månaden har verksamheten dock i princip avstannat till följd av virusutbrottet.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy