tisdag 24 sep, 2024

Norwegian kommer att behöva mer pengar – aktien rasar

Dela

Foto:norwegian

Kursen i emissionen där lågprisflygbolaget Norwegian hoppas dra in mellan 300 och 400 miljoner norska kronor har satts till 1 krona enligt ett pressmeddelande på tisdagskvällen. Aktien, som i förra veckan handlades på nivåer kring 7,50 kronor, rasar till 4,25 kronor i onsdagshandeln.

I prospektet för emissionen framkommer nya detaljer om hur ledningen tänker sig det ”nya” Norwegian på andra sidan coronakrisen. Det är sedan tidigare känt att antalet flygplan ska minska från drygt 160 flygplan till cirka 110, men nu framkommer att Norwegian också tänker sig att reducera personalkostnaderna med cirka 35 procent.

Av prospektet framgår också som bolaget tidigare kommunicerat att de 2,7 miljarder norska kronor som bolaget väntar sig att få i den norska statens krispaket, kommer att hjälpa bolaget hålla näsan över vattenytan för resterande 2020. Men om bolagets vintervila fortsätter över årsskiftet, skriver man att man kommer att behöva mer stöd. Norwegian beräknar att man behöver mellan 300 och 500 miljoner norska kronor per månad i första kvartalet 2021 för att överleva.

Fram till början av maj 2021 handlar det om totalt 2 miljarder NOK som Norwegian anser sig behöva, utöver det nu utestående norska statsstödet.

”Om bolaget inte får tillgång till detta ytterligare arbetskapital, riskerar bolaget att likvideras eller sättas i konkurs”, heter det i prospektet.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy