SAS är skyldigt tusentals kunder återbetalning för kunder vars flyg ställts in.
Men väntan på att få sina pengar kan dröja ytterligare flera månader, enligt SVT Nyheter.
Stora delar av SAS flygplansflotta har stått på marken under coronapandemin.
Det har lett till enorma återkrav från kunder som redan betalat för sina biljetter.
Hittills har drygt 700.000 resenärer hanterats, enligt SVT Nyheter.
Men organisationen för att hantera detta är underdimensionerad, och ”tusentals” kan tvingas vänta i ytterligare månader på att få sina pengar.
”Det här är något som vi inte alls har varit förberedda på eller haft system eller processer för att hantera. Det saknar motstycke i vår historia”, säger SAS kommunikationsdirektör Karin Nyman till SVT Nyheter.
En stor del av ärendena hanteras manuellt, vilket förlänger återbetalningstiden. Enligt Karin Nyman försöker nu SAS automatisera processen.
”Vi gör precis allt vi kan för att betala tillbaka, men det är ett jättesvårt läge”, säger hon till SVT.
Hittills ska en tredjedel av de 700.000 kunder som hanterats ha accepterat resebevis, så kallade vouchers, i stället för kontanter.
Den 30 juni offentliggjordes ett räddningspaket på drygt 14 miljarder kronor för att säkra SAS överlevnad.
En del i det är en företrädesemission på nästan 4 miljarder till befintliga aktieägare.
Som Di på fredagen kunde berätta är nästan 20 procent av den emissionen ogaranterad, då Nordea ska ha tackat nej till att garantera sin del. Storbankens nej ska enligt Di:s uppgifter ha fått övriga banker som arbetar med emissionen – SEB, Swedbank och Danske Bank – att även de dra sig ur.
På fredagen meddelade också SAS att möten med fordringsägare till obligationer och hybridobligationer till totalt över 3,7 miljarder kronor har ställts in. Bolaget har fått klart för sig att innehavarna inte accepterar de förslag till konverteringar som SAS har kommit med.
Källa:di.se