fredag 20 sep, 2024

SAS ger uppdatering om stöd från fordringsägare

Dela

Foto:sas

Flygbolaget SAS, som har en pågående rekapitaliseringsplan, meddelar att bolagets agent vid utgången av den så kallade ”early bird”-fristen på onsdagen hade mottagit röstsedlar och fullmakter från fordringshavare som tillsammans representerar 73,1 procent av det nominella beloppet av obligationerna och 78,5 procent av det nominella beloppet av de existerande hybridobligationerna.

”Dessa fordringshavare har befullmäktigat agenten att rösta för konverteringarna för 72,47 procent av obligationerna (motsvarande 99,21 procent av mottagna röstsedlar och fullmakter) respektive emot konverteringarna för 0,57 procent av obligationerna (motsvarande 0,79 procent av mottagna röstsedlar och fullmakter)”, skriver SAS i ett pressmeddelande.

Avseende de existerande hybridobligationerna har agenten befullmäktigats att rösta för konverteringarna för 77,00 procent av de existerande hybridobligationerna (motsvarande 98,09 procent av mottagna röstsedlar och fullmakter) respektive emot konverteringarna för 1,50 procent av de existerande hybridobligationerna (motsvarande 1,91 procent av mottagna röstsedlar och fullmakter).

SAS kommer offentliggöra utfallet av de röster som avlagts av obligations- respektive hybridinnehavarna omedelbart efter fordringshavarmötena den 2 september. Utfallet kan komma att skilja sig från de röstsedlar och fullmakter som agenten har mottagit före early bird-fristen, påpekar flygbolaget.

Källa:Nyhetsbyrån direkt

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy