fredag 20 sep, 2024

Norge hotar SAS med miljonböter för utebliven återbetalning

Dela

Foto:SAS

Den norska luftfartsmyndigheten kräver att SAS återbetalar kunder för uteblivna resor innan utgången av november – annars väntar böter. Men SAS kan inte lova att de kommer att vara klara i tid, skriver norska E24.

Sedan coronapandemin ställde in i princip all kommersiell flygtrafik i våras väntar tusentals SAS kunder på att få pengarna tillbaka för inställda resor.

I Sverige har ett knappt 50-tal kunder som inte fått ersättning vänt sig till Kronofogden. vilket resulterat i att myndigheten registrerat två utmätningsärenden. Kronofogden har slagit fast att SAS ska betala skulden, inklusive ränta och avgifter, vilket Di tidigare har rapporterat. Men det har inte skett.

Nu sätter även norska myndigheter ned foten mot flygbolaget. Landets luftfartsmyndighet meddelade på fredagseftermiddagen att SAS måste betala ut alla ersättningar innan utgången av november, annars väntar böter.

Bötesbeloppet kommer att uppgå till 1 miljon kronor per månad tills dess att kunderna blivit ersatta. Om SAS inte lyckas med det innan februari nästa år utesluter inte myndigheten att det beloppet kan höjas, skriver man i ett pressmeddelande enligt E24.

SAS har lovat att alla kunder som fått sina resor inställda på grund av pandemin ska få sina pengar tillbaka, men man kan inte säga när utbetalningarna ska vara klara.

”Vi har ingen tidsberäkning av när vi ska vara i mål”, säger SAS norske presschef John Eckhoff till E24.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy