lördag 28 sep, 2024

Norwegian permitterar ytterligare 1.600 anställda – skär ner till sex plan

Dela

Foto:norwegian

Efter att norska regeringen sagt nej till ytterligare stöd till flygbolaget Norwegian meddelar bolaget på måndagskvällen att man tvingas permittera ytterligare 1.600 medarbetare.

”Det här är en mycket tråkig dag för alla på Norwegian. Jag beklagar verkligen det här till de som berörs men vi ser tyvärr ingen annan utväg. Målet är att med sex flygplan trafikera inrikeslinjer i Norge och jag förutsätter att Norwegian får ta del av stödet till utvalda linjer som infrastrukturdepartementet har aviserat”, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i ett pressmeddelande.

Beskedet innebär att ett antal kunder med redan bokade biljetter kommer att drabbas av inställda flighter.

”Vi ska göra allt vi kan för att erbjuda berörda kunder alternativa resor och jag vill verkligen beklaga den här situationen. Alla berörda kunder kommer att få besked direkt av oss”, fortsätter Jacob Schram.

Vid en presskonferens tidigare på dagen, efter den norska regeringens besked, kunde flygbolagschefen inte utesluta att Norwegian drivs i konkurs.

”Jag kan inte utesluta några scenarier. Det är svårt, men vi jobbar vidare för att hitta lösningar så att klarar oss. Jag har inga garantier för att vi klarar det, men jag har tro och hopp om att vi ska klara det här också”, sa han då.

Vare sig han eller finanschefen Geir Karlsen vill berätta vilket belopp man har bett den norska regeringen om i stöd.

”Vi har lagt fram en plan på hur vi skulle kunna överleva in i 2022 och det inkluderade att vi skulle betala tillbaka lånet som vi redan har tagit, säger Geir Karlsen.

Besvikelsen över regeringens nobb var stor. Särskilt i ljuset av att ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air gjort sitt intåg på den norska flygmarknaden.

”När man säger nej till Norwegian öppnar man dörren för ett ungerskt flygbolag som statsministern själv har sagt att hon kommer att bojkotta”, säger Jacob Schram.

Norwegianaktien handlades på måndagen ner med över 13 procent till 56 norska öre, den lägsta nivån någonsin.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy