fredag 18 okt, 2024

Norwegian rasade till ny bottennivå

Dela

Foto:Hans-Olav Nyborg

Flygbolaget Norwegian rasade över 15 procent på Oslobörsen efter gårdagens besked om att man inleder en typ av konkursskydd kopplat till de irländska dotterbolagen. Den redan utbombade aktien är därmed nere på nya rekordlåga nivåer.

På onsdagseftermiddagen meddelade det pressade flygbolaget Norwegian att man har inlett ett reorganiseringsförfarande, som är en typ av konkursskydd, för Air International och Arctic Aviation Assets, som är Norwegians helägda dotterbolag med ansvar för flygplansflottan. 

Enligt Norwegian togs beslutet som en följd av beskedet den norska staten lämnade för drygt en vecka sedan – att de inte kommer ge Norwegian något finansiellt stöd.

Norwegians aktie handelsstoppades på onsdagen inför nyheten. När handeln återupptogs i samband med torsdagens börsöppning rasade Norwegians aktie med drygt 15 procent. Aktien kostar nu inte mer än 0,40 kronor, vilket är den lägsta kursen någonsin. För exakt ett år sedan handlades Norwegian för 40 kronor, vilket innebär att kursen rasat 99 procent de tolv senaste månaderna.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Lågprisflygbolaget Ryanair kommer att behöva sänka sin prognos för nästa års passagerartrafik på grund av...
Höstens stora resvecka närmar sig med stormsteg, och även i år lockas svenska resenärer av...
Den krisdrabbade flygplanstillverkaren Boeing vill ta in 25 miljarder dollar, motsvarande runt 260 miljarder kronor. Förra...
Ett Air France-flyg som skulle landa på Arlanda hade rök i kabinen. Enligt uppgifter befann sig...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy