fredag 20 sep, 2024

SAS får miljonböter för senfärdighet med återbetalning – Norwegian slipper

Dela

Foto:sas

Norska luftfartsmyndigheten Luftfartstilsynet har utdelat en miljon norska kronor i böter för att man varit sena med att ersätta kunder för inställda resor. 

Myndigheten konstaterar att SAS fortfarande ligger långt efter i sin hantering av coronarelaterade ersättningskrav och noterar att dagens beslut bygger på status den 1 december. Myndigheten kommer att fatta ett nytt beslut i januari baserat på då gällande status i ersättningsärendena.

Luftfartstilsynet granskar parallellt i fall det finns flera flygbolag som är operativa i Norge som dras med lika gamla ersättningskrav, men konstaterar samtidigt att SAS och Norwegian står ut i detta avseende.

Norwegian uppfyller i dagsläget inte heller ersättningskraven enligt flypassasjerforordningen, men eftersom bolaget emellertid är i rekonstruktion är det inte möjligt att utdöma böter.

”Vi är klara över att flygbolagen gjort en stor insats med att betala tillbaka krav, men vi menar att de borde varit i mål nu, 9 månader efter att covid-19-pandemin började orsaka inställda flygningar”, säger luftfartsdirektör Lars Kobberstad i en kommentar och tillägger:

”Vi förstår att flybolagen är i en krävande situation, både ekonomiskt och på andra sätt, men är också angelägna om att kunderna ska få tillbaka sina pengar enligt rättmätiga krav.”

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy