lördag 28 sep, 2024

Norwegian jobbar för lösning med långivare i veckan

Dela

Foto:norwegian

Norwegian Air kommer i veckan att be borgenärer om en lösning för att förhindra att flygbolaget töms på pengar innan rekonstruktionsprocessen är avslutad i april, rapporterar Dagens Næringsliv (DN).

Vid måndagens domstolsförhandling i Irland, där Norwegian ingått konkursskydd för ett dotterbolag i den pågående omstruktureringen av koncernen, inledde domare Michael Quinn med att be advokaterna om en sammanfattning av var Norwegian står i sina omstruktureringsplaner.

Norwegians advokat, Brian Kennedy, anförde att Norwegian de senaste dagarna ingått avtal med flera fordringsägare. Bolaget begär nu att vissa handlingar som lämnats in i ett tidigare skede med anknytning till dessa motparter ska undantas från ärendet.

I fråga om riskerna med att vänta in en lösning fram till slutet av april sa advokaten att det finns en risk att Norwegian får slut på kapital.

”För att undvika detta skulle vi vilja ha fler avtal på plats på torsdag eller fredag ​​innevarande vecka”, sade Brian Kennedy enligt tidningen.

Norwegian har tidigare presenterat emissionsbesked som innebär att bolaget via en komplex operation tar in 4-5 miljarder norska kronor, bland annat med statlig uppbackning för en hybridobligaton. Emissionerna räknar Norwegian med att ha genomfört vid utgången av mars.

Efter att Norwegian presenterat emissionsbeskedet satte sig flera av de stora kreditorerna som flygbolaget är skyldiga pengar till motvärn och betackade sig bland annat för planer på återleveranser av flyg. Flera leasingbolag är några av Norwegians största kreditorer och ägare efter det att flygbolaget i våras började konvertera skulder mot aktier för att rädda verksamheten i den pandemiutlösta kris som drabbat flygbranschen.

Källa:nyhetsbyrån direkt

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy