söndag 29 sep, 2024

Hertz rusar på Wall Street efter nya ägarnas räddningsplan

Dela

Foto:Jennie Wickström

Det krisande biluthyrningsföretaget Hertz rusar över 60 procent på Wall Street efter att ha gjort klart med nya ägare som satsar 6 miljarder dollar för att rädda kvar bolaget.

Det globala biluthyrningsföretaget Hertz, som ansökte om konkursskydd i maj förra året, ser ut att räddas. Di har tidigare rapporterat om att flera investerare planerat att gå in med pengar i bolaget, och på onsdagen stod det klart att den nya ägargruppen satsar 6 miljarder dollar, motsvarande 50 miljarder kronor, på att kunna fortsätta verksamheten.

De nya ägarna, som bland annat består av investeringsbolagen Knighthead Capital, Certares och Apollo, kommer både att köpa befintliga aktier och trycka nya aktier för pengarna vilket ska räcka för att betala av Hertz skulder, skriver CNBC.

Hertz aktie, som i princip har varit helt utbombad sedan konkursbeskedet för ett år sedan, rusar drygt 60 procent i onsdagshandeln på Wall Street efter beskedet.

Hertz var ett av de största amerikanska bolagen som tvingades ansöka om konkursskydd när coronapandemin slog till förra året.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy