söndag 29 sep, 2024

Airbus skruvar upp produktionen – aktien rusar

Dela

Foto :Airbus

Flygplanstillverkaren Airbus rusar 9 procent på Parisbörsen efter att bolaget meddelat om produktionsökningar. Det hela ses som en viktig signal för hela flygsektorn som lyfter på Europas börser.

Airbus meddelade på torsdagen att bolaget i slutet av året kommer att öka produktionen av A320-modeller från nuvarande takten på 40 flygplan per månad till 45 plan per månad, skriver Barron’s. Bolaget uppmanade också leverantörer att förbereda sig för en ökning till en produktionstakt om 64 flygplan under det andra kvartalet 2023, för att eventuellt öka takten ytterligare åren efter det.

De nya målen ses som en stark signal på att flygsektorn kommer att återhämta sig från covid-19-krisen och bland annat analyshuset Jefferies beskriver beskedet om 64 plan per månad 2023 som ”överraskande”, noterar Barron’s.

Efter nyheten är Airbus onsdagens klart bästa aktie på Parisbörsens storbolagslista med en uppgång om drygt 9 procent. Aktien har nu stigit 19 procent hittills i år, men handlas fortfarande på nivåer som är klart lägre än innan pandemin.

De positiva signalerna drar också med sig flera europeiska flygbolag. Air France-KLM är upp med 2,2 procent, tyska Lufthansa stiger 1,5 procent och British Airways-ägaren stiger 0,5 procent.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy