måndag 30 sep, 2024

SkiStar presenterar nyheterna inför vintersäsongen 2021/22

Dela

Foto:skistar

Förutom förbättringar i skidsystemen, introduceras flera nyheter med alltifrån fortsatta digitala lösningar, nya SkiStar Lodge Hundfjället till satsningar på hållbara fjälldestinationer med bättre utbud och aktiviteter för gästerna.

Trots pandemin har vi lyckats sjösätta flera stora projekt, bland annat digitala lösningar som redan förra vintersäsongen gav mycket gott resultat och uppskattades av våra gäster. Det skapar både trygghet och säkerhet för våra gäster men också en mer bekymmersfri vistelse som vi nu fortsätter att utveckla med målet att all incheckning och SkiPass-försäljning ska vara digital, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för SkiStar.

Fler människor har upptäckt den skandinaviska fjällvärlden under pandemin och vikten av att vara utomhus och ha en aktiv semester med den alpina skidåkningen i fokus. Som komplement utvecklar SkiStar därför SkiStar Cross Country Arena i Sälen, som sedan tidigare finns i liknande form i Åre, i likhet med andra skidanläggningar i Sverige: längdskidåkning med hög kvalitet och flera nya tjänster och produkter såsom elljusspår, parkering, toaletter och vallabodar på arenorna som ett tillägg till SkiStars SkiPass.

Bo bättre borta än hemma
Nya gäster och nya semestervanor ställer också andra krav på komfort och att bo bättre borta än hemma och även bredare restaurangutbud, gärna med hållbara lokala inslag och råvaror från byn. SkiStar inviger därför i december nya SkiStar Lodge Hundfjället – toppmodernt boende med hög mysfaktor och bästa ski-in-ski-out läge tillsammans med två helt nya restauranger signerat av krögaren och entreprenören Pontus Frithiof. Det är en del i SkiStars nya satsning att utveckla SkiStar Lodge. SkiStar driver sedan 1 juli fem fjällhotell med fokus på lägenhetshotell i Trysil, Sälen och Hemsedal.

Hållbara fjälldestinationer

En annan viktig del är hållbara fjälldestinationer där fler gäster efterfrågar alltifrån bättre återvinning på plats till fler möjligheter för laddning av elbilen. Inför vintern kommer därför SkiStar att införa en rad nyheter inom hållbarhet:

  • ökat antal laddstolpar för elbilar på samtliga destinationer
  • bättre information till gästerna kring återvinning via SkiStar-appen och nya återvinningskassar tas fram. De kan hämtas ut vid check-in-stationer och kommer även att finnas på plats i SkiStars egna och förmedlade boenden
  • I Norge införs förnybar diesel (HVO) till alla pistmaskiner som sedan tidigare redan gjorts i Sverige. Det kommer att minska SkiStars egna klimatpåverkan från driften med 45%.
  • Tack vare SkiStars nya samarbetsavtal med Jämtkraft drivs samtliga anläggningar i Sverige och i Norge (Scandem A/S) med förnybar energi från sol-, vind- och vattenkraft och i Sverige är elen dessutom märkt med ”Bra Miljöval”
  • De båda hotellen Radisson Blu Mountain Resort & Residences och Radisson Blu Resort i Trysil, som SkiStar numera driver är miljöcertifierade enligt Miljøfyrtårn – ett arbete vi kommer att fortsätta med samt genomföra en analys om att miljöcertifiera samtliga hotell.
  • Nya SkiStar Concept Store i Lindvallen vid handelscentret öppnar i juni 2022. Byggnationen är miljöcertifierad med ”Miljöbyggnad silver”. SkiStar har påbörjat resan med egenproducerad el och sätter solcellspaneler på fasaden av byggnationen. Hela projektet med nya SkiStar Concept Store i Lindvallen syftar till att bli en föregångare för hur SkiStar kan jobba mer cirkulärt och klimatneutralt med alltifrån drift, uthyrning och återvinning.

– Jag ser verkligen fram emot vintersäsongen och att hälsa nya och gamla gäster tillbaka. Jag är stolt över att vi kan erbjuda flera förbättringar i våra skidsystem med fokus på barnområdena och även satsningar på högklassigt boende i kombination med hållbara och minnesvärda fjällupplevelser, avslutar Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för SkiStar.

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy