fredag 20 sep, 2024

SAS fortsätter att backa på Stockholmsbörsen

Dela

Foto:sas

SAS faller tillbaka med närmare 5 procent i torsdagshandeln. Aktien fallit tungt på börsen den senaste tiden i takt med den tilltagande smittspridningen i Europa.

Strax innan klockan 15 handlas SAS  ned med 4,7 procent. Det har inte synts till några bolagsspecifika nyheter på torsdagen, men aktien har haft en negativ trend den senaste tiden. Samtidigt som allt fler rapporter har kommit om en tilltagande smittspridning runt om i Europa har SAS aktie backat 13 procent de tio senaste handelsdagarna

Österrike gick i måndags in i en tio dagar lång nedstängning för att få bukt med smittspridningen. På onsdagen blev Slovakien det andra europeiska landet att ta till en likande åtgärd med nedstängning i två veckor efter att antalet nya fall skjutit i höjden.

I Tyskland har hälsoministern Jens Spahn beskrivit att landet befinner sig i ett ”nationellt nödläge” med tanke på utvecklingen och att han inte kan utesluta att nya nedstängningar.

På SAS skandinaviska hemmamarknader har både Danmark och Norge noterat en kraftig ökning i antalet smittade de senaste veckorna, medan ökningen i Sverige är betydligt lugnare.

I Oslo handlas Norwegian ned med 2,5 procent på torsdagen.

Käla:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy