söndag 8 sep, 2024

Finnairs passagerartrafik minskade i februari jämfört med föregående månad

Dela

Foto:finnair

Flygbolaget Finnairs passagerartrafiksiffror för februari visar en klar förbättring jämfört med samma månad för ett år sedan, men på grund av covidvirusvarianten omikron nåddes ingen ökning från i januari.

Finnair flög 443.000 passagerare i februari, vilket var 408 procent fler än i februari 2021, men 1,8 procent färre än i januari som dock innehöll tre dagar fler. Det framgår av ett pressmeddelande.

Påverkan från covid-19 inklusive strikta reserestriktioner i flera länder på grund av omikronvarianten har fortsatt att påverka alla passagerartal. Detta är särskilt tydligt i den nordatlandiska och asiatiska verksamheten medan resandet från Finland och Sverige till USA och Thailand öppnade i november”, skriver Finnair och noterar vidare att Ukrainakrisen inte påverkade månadens siffror.

Kapaciteten mätt som tillgängliga säteskilometer (ASK) ökade med 473 procent jämfört med samma månad i fjol men minskade med 11,8 procent jämfört med januari. Trafiken mätt som intäkt per passagerarkilometer (RPK) ökade med 846 procent jämfört med samma månad i fjol och med 14,1 procent jämfört med i januari.Källa:Nyhetsbyrån Direkt

Dela

Relaterade inlägg

Flygbolaget Norwegians passagerarantal i augusti ökade med 10 procent jämfört med augusti i fjol. Tillväxten...
Flygresandet via Swedavias tio flygplatser ökade med två procent jämfört med augusti 2023. Utvecklingen drivs av...
Flygskatten tas bort från och med den 1 juli 2025, meddelar regeringen och SD på...
Flygjätten Lufthansas vd Carsten Spohr kommer att träffa portugisiska regeringsföreträdare på måndag då det tyska...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy