lördag 21 sep, 2024

Tyskt bolag dumpade ny SAS-partner efter kvalitetsproblem

Dela

Foto:Condor

Det tyska flygbolaget Condor avbröt i januari sitt samarbete med SAS nya partnerbolag Smartlynx. Anledningen ska ha varit kvalitetsproblem hos den lettiska operatören, skriver Check-in.

På måndagen framkom att SAS tecknat ett så kallat wetlease-avtal med lettiska Smartlynx omfattande åtta Airbus A320-200-flygplan, som ska stationeras i Stockholm och flyga i SAS sommarprogram mellan april och oktober. Planen ska bemannas med besättningar från Smartlynx estniska dotterbolag – inalles cirka 240 personer, enligt Check-in.

Nu rapporterar flygnyhetssajten att Smartlynx, som tidigare anklagats för kvalitetsbrister bland annat av ex-partnern Norwegian, så sent som i januari drabbades av att tyska samarbetspartnern Condor avbröt ett gällande kontrakt just med hänvisning till bristande kvalitet, såväl på själva flygplanen som på kabinpersonalens språkkunskaper.

Det är dock inget som tycks bekymra SAS:

”De (Smartlynx) uppfyller alla krav som ställs på flygbolag i Europa, och vi känner oss säkra på att de kommer att kunna föra våra resenärer dit de vill, när de vill och på ett säkert sätt som vi kan vara nöjda med. Säkerhet är den viktigaste parametern för alla flygbolag och inget som vi kompromissar med”, säger Alexandra Lindgren Kaoukji, presschef på SAS till Check-in.

Källa:DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy