fredag 29 nov, 2024

Försäljningslyft i restaurangbranschen

Dela

Foto:Statistikmyndigheten

De svenska restaurangernas försäljningsvolym steg 7,7 procent under det första kvartalet jämfört med motsvarande kvartal 2022. Det framgår av statistik från SCB.

I löpande priser ökade den totala restaurangbranschens försäljning med 17,2 procent under första kvartalet, jämfört med motsvarande period föregående år.

”Uppgången för restaurangförsäljningen förklaras till stor del av att första kvartalet 2022 påverkades av restriktionerna som infördes i samband med spridningen av covidvarianten omikron. Jämfört med motsvarande kvartal 2019 visar utvecklingen en mindre nedgång i försäljningsvolym”, säger Karl Sahlberg, statistiker på SCB.

Jämfört med första kvartalet 2019 minskade restaurangernas försäljningsvolym med 1,7 procent. 

Källa:Nyhetsbyrån Direkt-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Hotellkomplexet Dragon Gate vid E4 i Älvkarleby har fått en ny ägare. Dragon Gate, som ligger vid...
Förseningar, kostnader och flygplatsupplevelser är de största orsakerna till friktion. Mobilappar, digitalt ID och biometri, vid...
Kina utökar listan över länder vars invånare kan resa visumfritt till landet under en begränsad...
Arbetsmiljöverket utreder NCC och Liseberg efter Oceana-branden, rapporterar GP. – Saker kan göras bättre till en annan...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy