lördag 21 sep, 2024

2,4 miljoner reste med SAS i juli

Dela

Foto:SAS

Totalt 2,4 miljoner passagerare reste med SAS i juli, en ökning med 82 procent jämfört med samma månad i fjol då bolagets piloter strejkade.

”Sommarsäsongen fortsatte med ytterligare en aktiv månad för SAS. 2,4 miljoner passagerare reste med SAS i juli, den högsta passagerarsiffran sedan före pandemin. Vi är glada över den positiva utvecklingen för efterfrågan från passagerare, med fortsatt högt antal bokningar under juli månad”, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS, i en kommentar.

SAS kapacitet (ASK) ökade med 84 procent under juli till totalt 4.872 miljoner säteskilometer. Antalet passagerarkilometer (RPK) ökade med 92 procent, till 4.177 miljoner kilometer.

Kabinfaktorn, som är ett mått på hur pass välfyllda flygplanen är, uppgick till 85,7 procent i juni, en ökning med 3,5 procentenheter jämfört med i juli i fjol.

SAS stiger mellan 3-4 procent på Stockholmsbörsen på måndagsförmiddagen på en sjunkande börs. Sedan årsskiftet har det krisande bolagets aktie tappat drygt 13 procent.

Källa:DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Tillbaka på jobbet och nästan ett år kvar till nästa semester. Så hur bevarar man...
Rederiet Viking Line och HockeyAllsvenskan har skrivit under ett partnerskap för säsongerna 2024/2025 och 2025/2026....
Flera turister uppges ha skadats i samband med att en isgrotta på Island kollapsat, rapporterar...
First North-listade rese- och eventbolaget Unlimited Travel redovisade en omsättning på 172 miljoner kronor (155)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy