torsdag 19 sep, 2024

Första flighten till Stockholm med KLM’s nya A321neo

Foto: KLM

Dela

KLM´s nya A321neo landade för första gången på Stockholm Arlanda Airport med sitt nya plan som är 21% mera bränsleeffektivt och erbjuder mera komfort med bredare säten och mera plats för bagage.

“Detta är ett viktigt steg i vårt program för förnyelse av flottan. Under de närmaste åren kommer KLM att investera 7 miljarder euro i förnyelsen av flottan. På de europeiska medeldistanslinjerna kommer vi att ersätta de äldre Boeing 737 med Airbus A320neo och A321neo. Vi kommer att ta emot ytterligare tre A321neo i år”, säger Tom Verbugt, General Manager North Europe Air France och KLM.

”Neo” står för new engine option och dessa flygplan är utrustade med nya motorer som släpper ut mindre CO2 än de som de ersätter. Mätt per passagerar tonkilometer är A321neo cirka 21% mer bränsleeffektiv.

”Vårt mål är att minska våra utsläpp med 30% fram till 2030. Tillskottet av den nya generationens flygplan är avgörande för att minska utsläppen från flyget. Förutom att vara 21% mer bränsleeffektivt och producera mindre buller, kommer det också med flera förbättringar för våra passagerare, som mer komfort och bekvämlighet tack vare bredare säten, större bord och rymligare bagageutrymmen och en bredare gång. Varje säte är utrustat med en USB-C-port och en hållare för en mobil eller surfplatta. Vi hoppas att våra passagerare kommer att uppskatta vårt senaste tillskott till flottan”, säger Maria Hagelberg, Marketing Manager North Europe Air France och KLM.

Med den nya flygplansserien fortsätter KLM sin tradition att ge flygplanen unika namn. Olika teman har förekommit under de senaste 104 åren, från namn på medlemmar av kungafamiljen till broar, flygpionjärer och nationalparker. Temat för den här flygplansserien har valts av KLM:s personal och är fjärilar.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Ett SAS-flyg från Oslo till Malaga tvingades till en nödlandning i Köpenhamn. Men det var inget...
Flygbolaget SAS satsar i Köpenhamn med 15 nya linjer från och med sommaren 2025. Det...
SWISS reagerar på de senaste händelserna i Mellanöstern. Efter en grundlig utredning har vi beslutat...
Icelandair utökar sitt linjenät inför sommaren 2025 och introducerar en ny direktlinje från Göteborg till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy