onsdag 2 okt, 2024

Uber och Taxi Göteborg i nytt samarbete

Dela

Samarbetet innebär att Taxi Göteborgs förare och taxibilar kommer att finnas tillgängliga på Uber-appen under tider då det finns extra mycket efterfrågan för resor. Detta kommer att möjliggöra utökat utbud på Uber-appen samtidigt som Taxi Göteborgs förare får tillgång till ytterligare efterfrågan via Uber-appen.

Detta syftar till att skapa en enkel och effektiv upplevelse för såväl resenärer som för förare. Genom samarbetet kommer det vara ännu lättare för resenärer att få tag på en taxi via Ubers plattform samtidigt som Taxi Göteborg kan få en ännu mer effektiv användning av sina förare och fordon, i tillägg till övriga sätt att beställa en Taxi Göteborg-resa. Detta kommer att leda till en förbättrad tillgänglighet för stadens invånare och besökare och en bättre användning av de resurser som redan finns i staden.

– Som världens ledande plattform för mobilitet strävar vi ständigt efter att utveckla lokala lösningar som gynnar både förare och resenärer. Det här samarbetet gör det möjligt att möta den ökade efterfrågan vi ser på resor i Göteborg, på ett nytt och hållbart sätt. Vi är glada över att samarbeta med ett så starkt och omtyckt varumärke som Taxi Göteborg, säger Peter Löfstrand, Nordenchef på Uber. 

Förutom att man kommer kunna få en taxi från Taxi Göteborg när man beställer från Ubers vanliga produkter, så kommer det även finnas en dedikerad Taxi Göteborg-produkt i Uber-appen där man kan beställa en taxi från Taxi Göteborg specifikt.

Denna produkt fungerar i övrigt på samma sätt som Uber-appen i stort:

Smidiga resor med ett enkelt knapptryck: Resenärer kan välja en destination, se priset i förväg och betala genom en enda användarvänlig app.

Säkra och pålitliga resor: Uber-appen har en rad olika säkerhetsrutiner och funktioner. Bland annat GPS-spåras alla resor, och en resenär kan följa rutten i realtid via appen samt dela sin resestatus med betrodda kontakter. Därtill ger förare och resenärer varandra omdömen efter avslutad resa, och support finns tillgänglig 24/7. 

Följer alla lagar och regleringar: Alla partnerförare är fullt licensierade taxiförare med taxilegitimation och taxitrafiktillstånd via ett åkeri eller ett eget taxiföretag.

– Vi är stolta över att ingå detta samarbete med Uber, som gör det möjligt för oss att erbjuda ytterligare en flexibel och tillgänglig transportlösning för resenärer i Göteborg. Detta partnerskap kommer att leda till kortare väntetider och fler resealternativ, vilket på sikt kommer göra det enklare och mer effektivt att resa i Göteborg med en pålitlig och trygg partner som Taxi Göteborg, säger Magnus Klintbäck, VD, Taxi Göteborg.

Det kommer fortfarande vara möjligt att beställa Taxi Göteborg-resor via Taxi Göteborgs app och växel och Ubers erbjudande med bland annat UberX kommer att finnas kvar som vanligt.

Resor med Taxi Göteborg kommer gå att boka i Uber-appen inom de närmaste veckorna.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Från och med den 1 februari 2025 planeras First Camp ta över driften av Gustavsviks...
Från och med maj startar nämligen reseaktören en ny charterlinje med direktflyg till Kalabrien – regionen som...
Det är ett fortsatt tufft läge för många företag. I september ökade antalet konkurser med...
Utländska besökare i Sverige gjorde av med betydligt mer pengar i sommar än föregående år....

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy