fredag 18 okt, 2024

VR lägger till 80 extra julavgångar Stockholm-Göteborg

Foto: Johan Dirfors/VR

Dela

Snabbtågsoperatören VR ökar nu antalet resor inför jul och under mellandagarna med över 17 000 platser. Efterfrågan på julresor har i år varit ovanligt hög redan i september och biljettförsäljningen har hittills varit högre än 2023.

– Vi är glada över att vi kan lägga till så många biljetter nu när Trafikverket fastställt tidtabellen, säger Filip Thunell, vd för VR Snabbtåg Sverige. Vi visste att vi kunde komplettera en del, men det här känns extra bra utifrån hur många som planerar att ta tåget i jul.

Totalt är det 40 nya avgångar och nära 10 000 biljetter som sätts in veckan före jul och nästan lika många nya avgångar under mellandagarna.

Baserat på antalet bokningar hittills verkar dagen före julafton, den 23 december, bli den mest populära resdagen för julfirare som åker mellan Stockholm och Göteborg. I år är också fredagen den 20 december en populär resdag, eftersom många väntas ta semester på måndagen den 23 december och på så vis få en extra lång julledighet.

VR släppte de första julbiljetterna redan under sommaren och det har varit en generellt större efterfrågan på att köpa biljetter tidigt än vanligt. Fortfarande finns det lediga platser på alla avgångar, även om de billigaste biljetterna börjar ta slut på vissa.

VR Snabbtåg hette tidigare MTRX innan det köptes av den finska operatören VR. Företaget driver en tredjedel av trafiken på sträckan Stockholm-Göteborg via Södertälje, Katrineholm, Skövde, Falköping, Herrljunga och Alingsås.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Klockan 9 på onsdag släpps SJ:s biljetter för julen. Biljettsläppet resulterar ofta att hemsidan kraschar eller...
SJ Norge kommer att köra det nya lyxtåget Norient Express, som ägs av NLE AS. Norska...
En kontaktledning har fallit och orsakat en gräsbrand mellan Karlshamn och Karlskrona. Händelsen inträffade strax...
Ett elfel ställer till problem för tågtrafiken till och från Stockholms centralstation. Inledningsvis var det...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy