onsdag 16 okt, 2024

Icelandair och det flygbolaget TAP tecknar ett codeshare-avtal

Dela

Icelandair och det portugisiska flygbolaget TAP utökade idag sitt långvariga partnerskap och undertecknade ett codeshare-avtal. Undertecknandet ägde rum på TAP:s kontor på Lissabons flygplats.

TAP erbjuder ett omfattande nätverk av 90 destinationer runt om i världen, inklusive Europa, Afrika och Sydamerika. Icelandairs linjenät sträcker sig över ett 60-tal destinationer i Europa och Nordamerika. Båda flygbolagen är kända för sina stop over-koncept, som ger passagerarna möjlighet att uppleva flygbolagens hemländer på väg mellan destinationer, utan extra flygbiljetter.

Det bilaterala codeshare-partnerskapet kommer att träda i kraft under de kommande veckorna och kunder hos båda flygbolagen kommer att kunna ansluta mellan flygbolagens nätverk i en biljett med sitt bagage incheckat hela vägen till sin slutdestination.

Bogi Nils Bogason, CEO, Icelandair:

”Det är mycket spännande att addera TAP till vår starka grupp av partnerflygbolag. Vi har nyligen börjat flyga till Lissabon och genom att även erbjuda co-brandade flygningar med TAP kan vi kraftigt utöka utbudet av destinationer när det gäller anslutningsflyg. Passagerare som påbörjar sin flygning på Island kommer därför att kunna mellanlanda i Lissabon på väg till spännande destinationer i TAP:s linjenät. TAP:s kunder kan också dra nytta av att flyga från ett antal av TAP:s destinationer, via Lissabon till Island och till och med vidare till ett antal destinationer i vårt robusta linjenät.“

Luís Rodrigues, CEO, TAP Air Portugal:

”Vi tror att detta partnerskap med Icelandair kommer att berika portföljen av resealternativ och destinationer som vi erbjuder kunder i hela vårt nätverk.  När vi samarbetar med Icelandair kommer vi att kunna erbjuda sömlösa flygresor till Island, ett av de mest spännande resmålen, och öppna vårt omfattande nätverk av destinationer som är tillgängliga från vårt nav i Lissabon för alla Icelandairs kunder. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Icelandair till gagn för alla reseälskare.”

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Det tyska flygbolaget Lufthansa stoppade en grupp bestående av 128 ortodoxa judar från att gå...
All trafik till två flygplatser i norra Norge stoppas tillfälligt, rapporterar VG. – Ett radarfel har gjort...
Med målet att vara med och möjliggöra den gröna omställningen inom ännu ett område ingår...
Det fransk-nederländska flygbolaget Air France-KLM redovisar en rörelseförlust på 489 miljoner euro i första kvartalet,...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy