fredag 18 okt, 2024

Fyra strategiska resmål för den lättskrämda

Foto.momondo

Dela

Är du trött på pumpor, spöken och bus-eller-godis? Eller är du bara allmänt lättskrämd? För den som är trött på guider till världens mest hemsökta platser har momondo scannat världen för att hitta fyra internationella destinationer där du kan slippa allt som har med Halloween att göra.

1. Res dit Halloween inte är det största att uppleva  
Halloween är en högtid som firas på olika sätt världen över, men först på listan hittar vi en destination där halloween faktiskt inte räknas som en “högtid” – nämligen Island. Känd för sina fantastiska norrsken och sitt strålande vinterklimat, kan huvudstaden Reykjavik beskrivas som en stad av ljus och magi. Hela landet erbjuder vacker natur att utforska och vid en promenad längs strandpromenaden kan man bland annat beundra den imponerande skulpturen Sólfarið.

2. Finn ljuset på Santorini
För den mörkrädde är Santorini en perfekt tillflyktsort. Ön strålar av ljus, och de vitkalkade husen erbjuder en trygg och skinande plats där skrämmande spöken tycks sällsynta. Här kan man njuta av höstvärmen i den gyllene sanden på Perissa, och avsluta dagen med att titta på solnedgången från en takrestaurang.

3. Byt ut skräck mot ö-liv i Portugal 
Även om Portugal firar Halloween, kan en resa till Azorerna, som ligger långt ute i Atlanten, vara den perfekta tillflykten för den lättskrämda. Långt borta från halloweenfiranden och skrämmande historier erbjuder Azorerna vacker natur, varma källor och vulkaniska landskap. Dessa naturliga underverk utstrålar en lugn atmosfär där resenärer kan njuta av avkopplande aktiviteter som vandring, dykning och valskådning. Skönheten och lugnet på dessa öar tar bort tankarna från skrämmande teman och får en att istället fokusera på naturens harmoni.

4. Helig mark fri från andar i Vatikanstaten 
Tror man att andar är av religiös natur kan man bege sig till Vatikanstaten. Som säte för den katolska kyrkan och påvens hemvist, anses det vara en av de mest heliga platserna på jorden. Med århundraden av religiösa ceremonier och andlig renhet, kan man vara säker på att demoner och onda andar inte vågar sig nära denna plats. Här kan du njuta av historiens mest andliga atmosfär och utforska både Peterskyrkan, Sixtinska kapellet och världens största samling av religiös konst – skyddad från demoniska händelser.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Trots att året ännu inte är över, ser vi redan nu ett högt bokningstryck inför...
Indonesien har beslutat om ett moratorium (tillfälligt stopp) för byggandet av hotell, villor och nattklubbar...
Hur ser egentligen morgondagens resebyrå ut? Svaret är här – och den heter Amelia. Med...
Det senaste dygnet har Kanarieöarna i Spanien drabbats av kraftigt regn, skriver Canarian Weekly.  Regnet har...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy